onsdag, november 29, 2006

Praksis

Da du var liten trodde du kanskje læreren din var den personen i verden som visste mest. Lærerens ord lik lov? Du trodde kanskje læreren visste alt om alt, alt om deg, alt om foreldrene dine. Du trodde kanskje læreren visste alt av fagstoff du skulle lære? Du trodde kanskje også at alt dt læreren sa var sant?Så når læreren sa du var flink til å skrive, så var du det. Og når læreren sa du var den flinkeste i "haien kommer", til å spille på blokkfløyte, til å være stille, til å skrive på engelsk, til å lage julekurv, så var du det.
Glem det!!
Bare tull! Bare en illusjon!!Bare ei boble du lever i, og ser tilbake på. Men den dagen du begynner på lærerskolen så "BÆNG!!!!", brytes alle gode minner ned! Læreren aner nemlig IKKE hva han hun skal snakke om før en liten time før hun skal ha undervisning, fordi halvårsplanen er planlagt laaaaang tid i forveien. Ofte vet de ikke spesielt mye heller, ALT de trenger står nemlig i lærerveiledningen. Du tror kanskje synes alt du gjør er flott? Du ANER ikke hva som blir sagt på lærerværelset. Alt er tull! Alt er tilrettelagt! Alt er løgn. Du lever i en boble.."BÆM!"
Selv sitter jeg og leser på buddhas fødsel som jeg skal undervise om i morgen, har sagt til den ene eleven min at han var den flinkeste til å balansere på balansestokk, går uten strømpebukse, snakker i mobiltelefon og gomler tyggegummi som bare det..!
Læreremne? Lett!

Ingen kommentarer: